Bij ecodrukkers gebruiken we voorgedefinieerde joboption om vanuit Indesign tot drukklare hoge resolutie pdf’s te komen. U kunt deze hieronder downloaden en laden in Indesign onder de menuoptie Bestand->Voorinstelling PDF->Definiëren-> Laden.
Op deze wijze staan alle instellingen zodanig dat wij het optimaal kunnen verwerken inclusief 3mm afloop, snijtekens, transparantie, kleurprofielen enz.

U kunt joboptions downloaden voor zowel de Coated als Uncoated producties.

Download Ecodrukkers_DRUKKLAAR_Coated v2.joboptions

Download Ecodrukkers_DRUKKLAAR_Uncoated v2.joboptions

Bij vragen, opmerkingen of onduidelijkheden hierover neem direct contact met ons op 0172 520 020.

Adobe Indesign
Om een Indesign-document compleet aan te leveren (dwz opmaak inclusief artwork en lettertypen) dient u de order te verzamelen via het menu Bestand -> Pakket. Op deze manier levert u altijd alle fonts en illustraties mee. Indien uw artwork aflopend is (over de rand van de pagina vallen) zorg er dan voor dat u uw artwork daar 3 mm extra beeld geeft. Dit geldt ook voor kleurvlakken.

Bestanden opgemaakt in afwijkende software zoals QuarkXpress alleen in overleg. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met onze studio, tel: 0172-520028 of u kunt een mailtje sturen naar michel@ecodrukkers.nl of henk@ecodrukkers.nl

GEBRUIKTE ILLUSTRATIES / Adobe Illustrator
De gebruikte fonts in uw artwork altijd omzetten naar lettercontouren. Indien er een foto geïmporteerd is, altijd meeleveren of insluiten.

GEBRUIKTE FOTO’S / Adobe Photoshop
Gebruikte beelden dienen een resolutie van 300 dpi te hebben en ongeveer 100% geplaatst te worden in de opmaak. Beelden voor een produktie op coated papier dienen bij voorkeur een inktbezetting te hebben van maximaal 300%, producties op uncoated papier maximaal 280%. De beelden dienen in CMYK of grijswaarden te staan en niet in RGB. Aangeleverde beelden die hieraan niet voldoen kunnen worden omzet door ecodrukkers. Beelden die vrijstaand moeten zijn dienen in Photoshop een uitknippad te hebben. Bitmap bestanden dienen een resolutie van 1200 dpi te hebben.

PDF
Bij pdf-vervaardiging is het belangrijk om te weten waar de pdf zal worden gebruikt. Voor internet en e-mail, kunt u het beste de RGB-kleurruimte gebruiken bij een resolutie tussen de 72 dpi en 150 dpi. Hierdoor blijft de bestandsgrootte vrij klein. Moet de PDF gedrukt worden? Sla hem dan op in CMYK-kleurruimte met de kwaliteit zo hoog mogelijk. U kunt ook bij ons de juiste PDF-instellingen/settings opvragen om een PDF te maken. (Zie ook de Ecodrukkers joboptions bovenaan deze pagina). Indien hier onduidelijkheden of vragen over zijn, dient u contact met ons op te nemen! Wij kunnen u dan voorzien van de juiste PDF instellingen.

CERTIFIED PDF / Adobe Acrobat
Voor Certified PDF vervaardiging wordt de GWG profielen gebruikt. De pdf controleren kan met GWG_SheetCmyk 2012 Verify, certificeren met GWG SheetCmyk 2012 Enfocus Pitstop profielen. Indien hier onduidelijkheden of vragen over zijn, dient u contact met ons op te nemen! Wij kunnen u dan voorzien van de juiste PDF instellingen.

ALGEMENE OPMERKINGEN
U dient altijd een kleurenprint mee te leveren ter controle van de opmaak. Mocht dit echter niet mogelijk zijn dan willen wij graag een lage resolutie pdf via de mail ontvangen, zodat wij de opmaak kunnen controleren.

PROEF TER CONTROLE
Wij sturen altijd een standproef of een pdfproef naar de klant ter controle van ondermeer de opmaak, afloop, juiste lettertype en de inslag. Dit is echter GEEN KLEURMODEL VOOR DE PERS!

AANLEVERMETHODES

Bij overige vragen, opmerkingen of onduidelijkheden kun u telefonisch contact opnemen met ons of een mailtje sturen naar michel@ecodrukkers.nl

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!